Föreningens värdegrund

Värdegrund

I IRK ska alla medlemmar trivas och känna sig välkomna. Vi sätter hästen och människan i centrum. Vi ska ha en öppen föreningsverksamhet där alla medlemmar ska kunna påverka verksamheten och utbudet. Vi värnar om mångfald och ser till att verksamheten är utvecklande och lustfylld för alla, från nybörjare till elit. Vi arbetar för goda attityder och värderingar till häst och människa.

Jag som medlem

Som medlem i IRK engagerar jag mig genom att jag hjälper till. Jag uppträder alltid trevligt och sportsligt och tar eget ansvar så att både människor och hästar kan trivas, utvecklas och ha roligt tillsammans.

Engagerar
IRK är en ideel förening som bygger på att jag som enskild medlem engagerar mig i skötseln av klubbens anläggning och deltar i de aktiviteter som klubben ordnar.

Trevlig
Jag använder ett vårdat språk mot både människor och hästar. Jag talar inte illa om andra ryttare, andras hästar eller utrustning. Jag ser och hälsar på mina medmänniskor.

Sportsligt
Jag och min häst ska vara väl förberedda på vår uppgift. Jag skyller aldrig på hästen vid motgångar. Jag är generös och hjälsam mot mina kamrater, även från andra klubbar. Jag uppträder trevligt och jag följer reglerna på klubbens anläggning och på andra klubbar eller tävlingsplatser. Jag stöttar andra i med- och motgångar. När jag utövar ridsport använder jag inte alkohol, narkotika eller tobak.

Ansvarsfull
Jag är själv ansvarig för att jag efter bästa förmåga följer IRK:s värdegrund. Jag bemöter alla med respekt och säger till om värdegrunden inte följs.

Genom att försöka leva efter klubbens värdegrund ETSA, utvecklas jag både som person och ryttare. Jag är en förebild för klubben och en person som klubbens yngsta kan se upp till.

Denna värdegrund fastställdes på medlemsmötet 20091115 och förankrades på nytt utan ändringar på medlemsmöte 20150412.
Uppdaterad: 25 JUN 2018 21:09 Skribent: Anna Fändriks

Agria