Föreningens verksamhetsidé

Insjöns Ridklubbs verksamhetsidé

För Insjöns Ridklubb är glädje och gemenskap en stark drivkraft i all verksamhet.

Vår verksamhet är i första hand riktad mot medlemmar med tillgång till häst. Alla som vill är välkomna som medlemmar och alla ska kunna delta i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Klubben verkar för ökad kunskap om hästar och ridning men att du har roligt och trivs i vår förening och att du hanterar din häst på ett bra sätt är viktigare för oss än dina resultat på tävlingsbanan.

Vi erbjuder regelbunden träning i dressyr och hoppning för kompetenta ledare.

Vi genomför årligen tävlingar i dressyr och hoppning på lokal och regional nivå och utöver detta många klubbtävlingar som ger medlemmar på alla nivåer möjlighet att utvecklas och ha roligt.

Klubbens westernsektion samlar westernintresserade medlemmar till gemensam träning och arrangerar tävlingar i westernridning.

Vår ungdomssektion är en plantskola för unga ledare och genomför många aktiviteter för yngre medlemmar. Vår klubb stöttar och uppmuntrar alla ungdomar som vill utveckla sina ledartalanger.

Vi stöttar de medlemmar som vill tävla och vi uppmuntrar till lagtävlande. I lagserier för barn och ugdomar toppar vi inte lagen.

Vår klubb äger och driver en egen ridanläggning som de medlemmar som nyttjar den gemensamt finansierar och sköter.

Som medlem i Insjöns Ridklubb har du stora möjligheter att påverka klubbverksamheten. Vi stöttar varandras engagemang och initiativ.

Vår ridklubb äger inga hästar och bedriver ingen traditionell ridskola men genom att medelmmar ställer hästar till klubbens förfogande kan klubben ändå i begränsad omfattning erbjuda barn utan egen häst, boende i Insjön med omnejd, möjlighet att lära sig mer om hästar, om ridningens grunder och utveckla ett hästintresse.

Fastställd på medlemsmöte sommaren 2013.
Uppdaterat på medlemsmöte 2015-04-12.

Uppdaterad: 25 JUN 2018 21:09 Skribent: Louise Tysklind

Agria